Sikkerhedsudstyr

Almindelig sund fornuft er det bærende element i Allikom’s krav til obligatorisk sikkerhedsudstyr, som alle konsulentteams skal medbringe under hele løbet. Kravene afspejler, at løbet afholdes i februar måned på i Sverige, hvor temperaturen ofte er en del lavere end i Danmark på samme tidspunkt.

Krav på denne side gælder sammen med krav til opgaven, se her.

Allikom ønsker ikke at gå på kompromis med sikkerheden, og har derfor opsat nedenstående minimumskrav til udstyret:

Udstyr

Minimumskrav

Kommentarer

SOVEPOSE

 

1 stk. pr. deltager Produkter som fx “Fjellduken” – en avanceret vindsæk – accepteres ikke som et alternativ.
Længde Brugeren skal kunne ligge i fuld længde i soveposen Personlængden er det centrale mål – ikke soveposens længde.
Temperatur Den såkaldte komfort temperatur bør være afpasset efter forholdene i februar på Söderåsen. Brug din sunde fornuft.
Vægt Dun sovepose:

1000 gram

Andre soveposer:

1200 gram

Vægten er for soveposen inkl. soveposehylster. Temperatur dokumentation kan ikke fravige vægtkrav. Vægten på soveposen kan altså IKKE fraviges.
LIGGEUNDERLAG

 

1 stk. pr. deltager Spaceblanket og lignende alufolier godkendes ikke som liggeunderlag.

 

Tykkelse Mindst 8 mm
Længde Mindst 170 cm
Bredde Mindst 45 cm
1. HJÆLP ETC.

 

Almindeligt 1. hjælpsudstyr indeholdende  plaster, kompresforbinding (1 stk pr. deltager) samt eventuelt en rulle sportstape.
Sikkerhedsfløjte 1 stk. pr. deltager Til brug for lokalisering af evt. tilskadekomne. Trillefløjte eller lignende med samme virkning kan anbefales.
Refleks-bånd 1 stk. pr. deltager Refleksen skal kunne placeres rundt om benet, så den er synlig fra alle sider. Refleksbrikker godkendes ikke.
FODTØJ Ingen Der er ikke opsat krav til fodtøj, men det anbefales på det kraftigste, at bære fodtøj, der er afpasset efter forholdene, nemlig uvejsomt terræn med en del klipper og sten uhensigtsmæssigt spredt over landskabet. Fodtøj, der støtter/dækker anklen er at foretrække. Vi anbefaler endvidere velimprægneret fodtøj.
ANDET obligatorisk udstyr
Kompas 1 stk. pr. deltager Bemærk at det ikke er tilladt at benytte GPS på Alligatorløbet.

 

Lygte 1 stk. pr. deltager Husk ekstra batterier + evt. pære

 

Økse 1 stk. brugbar pr. sjak  

 

Overdækning Skal kunne dække 2 personer forsvarligt

 

Min. mål 180 x 275 cm.

 

 

Udstyr til at etablere forsvarligt natteleje med beskyttelse mod væde oppefra. Sorte affaldssække eller lign. godkendes ikke som overdækning.

 

Silvan’s presenning 2×3 m er: 185×278 cm

Militærets teltflage er: 180 x 278 cm

CHECK af udstyr Ved indcheckning kontrolleres, at minimumskravene er opfyldt. Pak din rygsæk så vi nemt kan kontrollere dit sikkerhedsudstyr. Er der fx tvivl om soveposens længde, bliver du bedt om at rulle denne ud.
Sygesikringskort og pas Blåt sygesikringskort og pas til indrejse i Sverige Du er i udlandet – husk det blå sygesikringskort samt pas
VIGTIGT Hold der ikke lever op til kravene for sikkerhedsudstyr vil blive afvist ved check-in i Helsingør. Opfylder teamet ikke kravene til sikkerhedsudstyr ved indcheckning, men kan nå at skaffe det inden lukketid i Helsingør, kan man få vurderet sikkerhedsudstyr igen.

Sikkerhedsudstyr skal medbringes under hele løbet. Uanmeldt sikkerhedskontrol kan forekomme undervejs på løbet. Mangler der sikkerhedsudstyr, elimineres man omgående fra løbet.

Der er altså ingen mellemvej med minuspoint etc.

 

SPØRGSMÅL? Er du seriøst i tvivl om dit udstyr overholder minimumskravene, så kontakt Allikom i god tid inden løbet på alligator@alligator.dk